Kezdőlap > Közösségi szolgáltatások > BKV: közpénzlopás, hűtlen kezelés – messze van még a botrány vége

BKV: közpénzlopás, hűtlen kezelés – messze van még a botrány vége

Még messze van a BKV-botrány vége, de már most is hosszú felsorolni, kiket mivel gyanúsít a rendőrség a közlekedési társaságnál és annak holdudvarában.

December elején a BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt egy óbudai bevásárlóközpont mélygarázsában érték tetten a rendőrök. Éppen pénzt vett át egy férfitól, aki egy ügyvédi cég nevében így hálálta meg, hogy az igazgató fiktív megbízásokat adott nekik.

Nem sokkal utána az informatikai igazgatót, Fuzik Zsolt Bélát is vesztegetéssel gyanúsította meg a rendőrség. A gyanú szerint ő is kapott volna abból a 28 millió forintból, amit a jogi igazgató vett át a parkolóban. Fuzik megszökött, de (jóval később) Szegeden elfogták.

Rács mögé került a BKV volt humánpolitikai igazgatója is. Szalainé Szilágyi Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalás miatt helyezték előzetes letartóztatásba. Ő volt az, aki közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, de a cég rövid időn belül ismét foglalkoztatta őt, és ennek köszönhetően az igazgató bruttó 86,3 millió forintos végkielégítést vághatott zsebre.

Őt követte a sorban Horváth Éva, aki a gyanú szerint 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy nem dolgozott meg érte. Ráadásul ezt két helyen tette egyszerre: a BKV-nál hr-es, az ügybe azóta belebukott Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettesnél pedig szóvivő volt. Szerinte ez nemcsak erkölcsileg, hanem jogilag is kifogástalan. A rendőrség nem értett egyet vele: bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Miatta került képbe még egy BKV-s alkalmazott, egy adminisztrátorként dolgozó nő, akit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, de Horváth Éva fiktív foglalkoztatása keverte az ügybe Regőczi Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét, valamint Bolla Tibor jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettest is. Őket hűtlen kezeléssel, illetve a vagyonkezelési kötelezettség megszegésével gyanúsítják.

Regőczit őrizetbe vették, mint ahogy később Antal Attilát is. A volt vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy megszegte a vagyonkezelési kötelezettségét, amikor 2007. január 1-je és 2008. április 17. között felesleges szolgáltatásokra kötött szerződéseket, és indokolatlanul magas végkielégítéseket fizetett ki. Antal Attila házi őrizetben van.

Végül bűnsegédként vagy felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt őrizetbe került Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezető és Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó. Továbbá ezzel gyanúsítják Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és kihallgattak egy bizonyos M. Lászlót is. Ez a férfi egy kommunikációs bt. vezetőjeként a gyanú szerint szándékosan segítséget nyújtott a BKV vezetőinek a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, és ezzel mintegy 27 millió forinttal károsította meg a közpénzből működő társaságot.

Herczeg Zsolt (www.inforadio.hu)
Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: